Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-07 17:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/covid-19-har-tagit-sig-in-pa-75-procent-av-aldreboendena-nar-smittan-val-tagit-sig-in-ar-det-for-sent/

STHLM

Covid-19 har tagit sig in på 75 procent av äldreboendena

Kjell, 90, och Marianne Grane, 88, fikar på sin balkong på äldreboendet i Stockholm. ”De hade ingen aning vad som var på väg att hända, alla dessa dementa gubbar och tanter på äldreboenden, som skiner upp som solar när man hälsar på. Och det är en sådan orättvisa att ingen har skyddat dem”, säger dottern Mia Grane.
Kjell, 90, och Marianne Grane, 88, fikar på sin balkong på äldreboendet i Stockholm. ”De hade ingen aning vad som var på väg att hända, alla dessa dementa gubbar och tanter på äldreboenden, som skiner upp som solar när man hälsar på. Och det är en sådan orättvisa att ingen har skyddat dem”, säger dottern Mia Grane. Foto: Privat

Inom loppet av åtta dagar händer det som Mia Grane fruktat allra mest. Båda hennes föräldrar dör på ett äldreboende i Stockholm efter att ha smittats av det nya coronaviruset.

Nya siffror visar att smittan hittills tagit sig in på 75 procent av äldreboendena i Stockholms stad.

DN berättar om verksamheternas kamp, personalens larm och hur smittan kunde slå så hårt mot de som skulle skyddas mest.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in