Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 13:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/covid-19-har-tagit-sig-in-pa-75-procent-av-aldreboendena-nar-smittan-val-tagit-sig-in-ar-det-for-sent/

STHLM

Covid-19 har tagit sig in på 75 procent av äldreboendena

Kjell, 90, och Marianne Grane, 88, fikar på sin balkong på äldreboendet i Stockholm. ”De hade ingen aning vad som var på väg att hända, alla dessa dementa gubbar och tanter på äldreboenden, som skiner upp som solar när man hälsar på. Och det är en sådan orättvisa att ingen har skyddat dem”, säger dottern Mia Grane.
Kjell, 90, och Marianne Grane, 88, fikar på sin balkong på äldreboendet i Stockholm. ”De hade ingen aning vad som var på väg att hända, alla dessa dementa gubbar och tanter på äldreboenden, som skiner upp som solar när man hälsar på. Och det är en sådan orättvisa att ingen har skyddat dem”, säger dottern Mia Grane. Foto: Privat

Inom loppet av åtta dagar händer det som Mia Grane fruktat allra mest. Båda hennes föräldrar dör på ett äldreboende i Stockholm efter att ha smittats av det nya coronaviruset.

Nya siffror visar att smittan hittills tagit sig in på 75 procent av äldreboendena i Stockholms stad.

DN berättar om verksamheternas kamp, personalens larm och hur smittan kunde slå så hårt mot de som skulle skyddas mest.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.