Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 06:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/darfor-publicerar-dn-bilderna-pa-josefin/

STHLM

Därför publicerar DN bilderna på Josefin

DN har i dag, torsdag, publicerat ett reportage om Josefin, som misshandlades svårt under flera år av sin dåvarande partner. Bilderna som visas i reportaget är mycket närgångna, och visar tydligt på våldet hon utsattes för.

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski förklarar nedan beslutet att publicera bilderna.

DN Text

– Vi är normalt försiktiga med att publicera bilder där människor är utsatta för våld, av respekt för offer, anhöriga och läsare. Ibland gör vi undantag för att det också ska bli möjligt att förstå våldets omfattning och grymhet, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

– I dag har vi gjort ett sådant undantag efter Josefins uttryckliga önskan om att visa det nakna kvinnohatet i vårt samhälle, säger Peter Wolodarski.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt