Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 01:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/datainspektionen-granskar-sls-kroppskameror/

STHLM

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Datainspektionen vill veta hur SL har resonerat kring lagligheten avseende de personuppgifter som biljettkontrollanternas kameror kommer att samla in.
Datainspektionen vill veta hur SL har resonerat kring lagligheten avseende de personuppgifter som biljettkontrollanternas kameror kommer att samla in. Foto: Roger Turesson

Datainspektionen ska undersöka hur SL har resonerat kring de personuppgifter som kommer att samlas in i samband med att biljettkontrollanter nu på försök börjar använda kroppskameror.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.