Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

”De är godkända av förvaltningen”

Handläggare Anne-Marie Tiilama vid Enskede/Årsta/Vantörs stadsdelsförvaltning har förståelse för föräldrarnas känslor, och ska nu försöka lösa problemet.

– Det var väldigt märkligt att de fått besked om att det skulle ta år att komma in på de andra valen, säger hon.

Stämmer det att ni förmedlar köande föräldrar till en förskola som använder sig av scientologernas utbildningsmetod?

– Ja, alltså, de är inte scientologer så, men de använder sig av pedagogiken. Det är så nytt, de har bara varit med i kön i några veckor. Men de är godkända av utbildningsförvaltningen.

Informerar ni föräldrarna om att förskolan använder sig av scientologernas utbildningsmetod?

– Nej, inte mer än att jag skickar med broschyren. Det känns bra att skicka med broschyren.

Varför informerar ni inte?

– Vi ska inte lägga några värderingar i det eftersom utbildningsförvaltningen har godkänt dem.

Vi ringer inte upp någon förälder utan vi skickar ut ett erbjudande.

Varför har du inte ringt upp när föräldrarna sökt dig?

– Jag känner inte till att jag fått några meddelanden. Det låter konstigt att kontaktcenter inte har lämnat ut mitt nummer och det låter ännu konstigare att de sagt till föräldrarna att det tar år innan de kommer in på de andra valen. Jag måste tala med dem.

Kan du förstå frustrationen som föräldrarna känner?

– Visst gör jag det. Vi måste försöka lösa det här. Vi kan inte tvinga någon att ta en plats som de inte vill ha. Jag måste ta kontakt med föräldrarna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.