Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-25 11:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/de-blev-utan-vatten-i-tva-ar-det-kanns-som-att-strida-mot-goliat/

STHLM

De blev utan vatten i två år: ”Det känns som att strida mot Goliat”

Linda Winther, Tommy Lundevall och 1-årige Arvid. 
För familjen försvann vattnet helt när Linda var gravid och sjukskriven för foglossning. ”Hon kunde inte bära då så jag fick åka iväg efter jobbet och hämta vatten. Det är ganska jobbigt att kånka 20 liters dunkar överallt”, säger Tommy som är besviken på kommunen som han vuxit upp i. ”Det här har varit ett helvete.”
Linda Winther, Tommy Lundevall och 1-årige Arvid. För familjen försvann vattnet helt när Linda var gravid och sjukskriven för foglossning. ”Hon kunde inte bära då så jag fick åka iväg efter jobbet och hämta vatten. Det är ganska jobbigt att kånka 20 liters dunkar överallt”, säger Tommy som är besviken på kommunen som han vuxit upp i. ”Det här har varit ett helvete.” Foto: Alexander Mahmoud

Kagghamraborna blev utan vatten i två år när kommunalt avlopp skulle dras. Familjerna fick hämta vatten i dunkar på bensinmacken för att kunna bo kvar i sina hem. Andra tvingades flytta.

Flera av de boende stämde till slut Botkyrka kommun – som inte vill kännas vid att de har gjort något fel.

– Jag trodde att kommunen skulle hjälpa mig men istället är det jag som står anklagad. Det känns som att strida mot Goliat, säger Putte Qvarnström, sjukpensionär.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in