Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 23:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/de-hjalper-gangkriminella-i-botkyrka-att-hoppa-av/

STHLM

De hjälper gängkriminella i Botkyrka att hoppa av

”Det ska vara jobbigt att vara kriminell, men det måste finnas möjlighet att ta sig ur den miljön också. Vår uppgift är att vägleda dem, många vet inte ens vilken hjälp som finns att få”, säger Emil Häggbom, avhoppssamordnare med egen erfarenhet av att bryta med kriminalitet och beroende.
Foto: Miranda Solvang

”Vill du lämna kriminaliteten, kontakta oss.” I Botkyrka jobbar nu två avhoppssamordnare tillsammans med polis och socialtjänst för att motivera gängkriminella att hoppa av. Hittills har ett tjugotal nappat.

– Många kriminella är trötta och säger ”Jag klarar inte av det här längre, jag måste bort från det här”, säger Elise Ekmen, samordnare mot kriminalitet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.