Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 16:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/de-odlar-matfisk-och-gronsaker-i-kallaren/

STHLM

De odlar matfisk och grönsaker i källaren

Bild 1 av 2 Carmen Sosa och Auro Ricking lär sig att odla matfisk akvaponiskt av Dag-Tore Johannessen i en av Stockholmshems källare i Solberga.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 2 av 2 Torbjörn Frisö från Kretsloppsbolaget driver projektet att odla matfisk och grönsaker akvaponiskt med boende i Solberga. Här med Carmen Sosa.
Foto: Nicklas Thegerström

I en källare i Solberga odlas matfisk och grönsaker för husbehov. Den akvaponiska odlingen ingår i projektet Gröna Solberga och tanken är att matproduktionen ska sprida sig över Stockholm.

– Om jag kan plocka hem och steka en närodlad fisk som inte har åkt flera mil med lastbil är det en jättevinst för klimatet, säger Auro Ricking, Solbergabo.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in