Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-20 20:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/de-tva-doda-personerna-i-satra-har-identifierats/

STHLM

De två döda personerna i Sätra har identifierats

Två personer hittades döda i ett källarutrymme i Sätra på torsdagen. Foto: Henrik Montgomery/TT

De två personer som på torsdagseftermiddagen hittades döda i Sätra har identifierats. Anhöriga är underrättade och polisen har inlett en förundersökning om mord. I helgen kommer polisen att arbeta med trygghetsskapande åtgärder i området. 

Rätta artikel

Det var strax före klockan halv fem på torsdagseftermiddagen som polisen larmades till en adress i Sätra i södra Stockholm. Två personer hade hittats livlösa i ett källarutrymme till ett flerbostadshus. 

På fredagen meddelade polisen att de två döda personerna har identifierats och att anhöriga är underrättade. Polisen har även hållit flera förhör, men i nuläget har ingen gripits. 

– Vi har identifierat två män som är i 20-årsåldern. Just nu pekar allting på att de har blivit bragda om livet och vi har inlett en förundersökning om mord. Den tekniska undersökningen fortsätter under fredagen och brottsplatsen kommer att vara avspärrad tills dess att den är klar, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Under helgen kommer polisen tillsammans med bland annat fältassistenter och Lugna gatan att ha så kallade trygghetsskapande åtgärder i området. 

– Vi kommer att ha en trygghetsskapande insats med flera polispatruller på plats i Sätra. Folk kommer att ha möjlighet att komma fram och prata med oss om de känner för det, säger Anna Westberg.