Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 14:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/de-var-skeptiska-till-mig-ocksa-i-borjan/

STHLM

”De var skeptiska till mig också i början”

Bild 1 av 5 Süleyman Gökinan har drivit ett skrädderi och skomakeri i Tullinge centrum i snart 25 år. ”Vi känner inte varandra tillräckligt väl för att jag ska slippa betala”, skämtar kunden Palle Carlsson medan och Süleyman Gökinan svarar med ett skratt.
Foto: Paul Hansen
Bild 2 av 5 Roland Malmborg, 65, pensionär, Tullinge: – För mig är det helt okej med asylboende. Sedan har vissa av mina kompisar andra åsikter och tycker att man ska hjälpa folk på plats. Själv tycker jag att de som flyr för att överleva – det är bara att ta hit dem. Något annan vore inhumant. Sedan har allt skett väldigt hastigt, kommunen verkar ha blivit tagna på sängen.
Foto: Paul Hansen
Bild 3 av 5 Torsten Björnsson, 72, pensionär som bor i Tullinge: – Jag är helt okej med asylboendet. Var ska de annars ta vägen? Man måste sätta sig in i deras situation, som säkert är helt förskräcklig. Välkomna, säger jag.
Foto: Paul Hansen
Bild 4 av 5 Johanna Printz, 29, föräldraledig, Nyköping (på besök hos föräldrarna i gamla hemkommunen Tullinge) , tillsammans med dottern Olivia, 2, och sonen Edvin 7 månader: – Jag kan förstå att man är rädd för att priserna på hus i det området ska sjunka och att det finns en oro. Men jag lägger ingen värdering i det.”
Foto: Paul Hansen
Bild 5 av 5 Ulfsbergsgårdens huvudbyggnad.
Foto: Paul Hansen

I dag ska Migrationsverket undersöka huru­vida Ulfsbergsgården i Tullinge kan bli ett asylboende. Nazister har redan affischerat emot. Men skomakaren Süleyman Gökinan är inte orolig:
– Människor var skeptiska till mig också i början, säger han.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in