Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Delar av Norra länken stängdes av

Trafikverket stängde av delar av Norra länken på grund av tekniskt fel på tisdagseftermiddagen, rapporterade P4 Stockholm. Vid 18-tiden öppnades den upp igen. 

– Vi vet inte vad som orsakade elfelet, säger Urika Karlsson, presskommunikatör på Trafikverket.

 

 

Det var på tisdagseftermiddagen in- och utfarten till Roslagsvägen, det vill säga tunneln till Danderyd och Stocksund, stängdes av, vilket P4 Stockholm först rapporterade om.

– Det var ett tekniskt elfel på in- och utfarten till Roslagsvägen intill Norra länken, säger Urika Karlsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Avstängningen orsakadeen del köer, men vid klockan 18 öppnades vägen upp igen.

Samtidigt var Citybanan avstängd på grund av ett tekniskt fel, vilket gör att inga pendeltåg stannar längs med citybanan. Men något samband mellan händelserna finns det inte, enligt Trafikverket. 

– Det vill jag inte spekulera i, men det är inte troligt att det är så, säger Ulrika Karlsson.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.