Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 05:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/det-har-far-du-inte-missa-pa-kulturnatt-stockholm/

STHLM

Det här får du inte missa på Kulturnatt Stockholm

”Game of thrones”-experterna Elio M. Garcia och Linda Antonsson som skrivit boken ”En värld av is och eld” kommer till Science fiction bokhandeln i Gamla stan. Foto: HBO/AP

På lördag arrangeras Kulturnatt Stockholm för tionde året – och evenemanget är större än någonsin.

– Vi är väldigt glada att så många tycker det är en bra chans att möta en ny publik och hamna i en ”positiv spiral”, säger projektledaren Eva Widgren.

Rätta artikel

Även geografiskt är det den största Kulturnatt hittills. Totalt är evenemangen utspridda över 17 områden.

– Jag hoppas att stockholmarna tar chansen att besöka evenemangen på väg in eller hem från stan, om man bor i norrort kan man ta svängen via Solna eller Djursholm eller Botkyrka kyrka, säger Eva Widgren. 

Årets utbud spänner över 16 genrer. Bland nya trender märks en breddning i fler spelhallar, meditationsevenemang och tatueringsstudior.

– Men vi har även flera stora ”gamla drakar” om man får säga så, där Skansen, Vasamuseet och Forum för levande historia är med för första gången. Vi är väldigt glada att många tycker det är en bra chans att möta en ny publik och hamna i en ”positiv spiral”.

En annan nyhet är att Stadsmuseet, som har varit stängt i fyra år för renovering, öppnar på Kulturnatt. 

– De håller dessutom öppet i 24 timmar så när man har varit på Kulturnatt kan man fortsätta hela natten lång på Stadsmuseet.

Med så mycket som pågår, har du några tips för hur man ska navigera?

– Det är smart att göra en egen rutt, för man hinner kanske inte med fler än tre platser om man ska njuta: så välj tre och ha två bubblare som man hinner i bästa fall. Och se det som ett smörgåsbord som står uppdukat hela året att ta del av, säger Eva Widgren.