Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 07:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/det-sociala-experimentet-vallingby-byggdes-for-den-nya-manniskan/

STHLM

Det sociala experimentet Vällingby byggdes för den nya människan

Bild 1 av 2 Skönhetsrådets Henrik Nerlund i Vällingby centrum med den anrika biografen Fontänen i bakgrunden.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 2 av 2 Vällingby centrum vid invigningen 1954. Butikerna var då landets modernaste.
Foto: A.B. Text&Bilder

Det stora experimentet Vällingby handlade om separation – av trafik, kön och samhällsklasser – och att bygga en ny människa. Under Stockholms kulturfestival ordnar Skönhetsrådet vandringar i stadsdelen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in