Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 20:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/det-tog-lang-tid-innan-jag-forstod-att-man-far-alska-vem-man-vill-i-sverige/

STHLM

”Det tog lång tid innan jag förstod att man får älska vem man vill i Sverige”

2 min 50 sek. Akbar och Mohsen Hazara flydde som ett par till Sverige från Iran under hösten 2015. I snart tio månader har Akbar Hazara suttit i Migrationsverkets förvar i Märsta i väntan på utvisning till Afghanistan, då han inte anses ha gjort sin homosexualitet trovärdig.

Akbar och Mohsen Hazara flydde till Sverige från Iran under hösten 2015. De berättar att de upplevde trakasserier då deras hemliga kärleksrelation uppdagats och spritts bland familj och vänner.

Sedan snart tio månader har Akbar Hazara suttit i Migrationsverkets förvar i Märsta i väntan på utvisning till Afghanistan, då han inte anses ha gjort sin homosexualitet trovärdig.

DN har träffat paret.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.