Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Diana Nyman anmäler Sheraton till DO

På torsdagen anmälde Romska rådets Diana Nyman händelsen på Sheraton i Stockholm, då hon nekades äta frukost i hotellets matsal, till diskrimineringsombudsmannen (DO). ”De borde ha anmälan i sin hand i morgon”, säger hon till Göteborgs-Posten på nätet.

Hon passade samma dag på att besöka Göteborgs stadsmuseum, där utställningen ”Vi är romer” återöppnat.

Tidigare på torsdagen bad Sheratons områdeschef Jan Nielsen i ett öppet brev till Diana Nyman om ursäkt för behandlingen hon utsattes för på hotellet på tisdagsmorgonen, en händelse som DN kunde avslöja samma dag.

I brevet skriver Jan Nielsen att hotellet ser ”ytterst allvarligt” på det skedda. Personalen kommer nu att, enligt Nielsen, på nytt utbildas i den policy som gäller:

”Vår personal kommer under de närmaste veckorna att åter genomgå fortbildning rörande vår policy för mångfald. Vi försäkrar att det inträffade på intet sätt speglar de principer och värderingar som Sheraton Stockholm Hotel och Sheraton som varumärke tror på och värdesätter så högt”, heter det bland annat i brevet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.