Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-16 17:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/diskriminering-nar-foretag-sokte-trevlig-kille/

STHLM

Diskriminering när företag sökte ”trevlig kille”

Ett eventbolag i Stockholm publicerade tidigare i år en platsannons i sociala medier där man sökte en ”ansvarsfull och trevlig kille”. Enligt DO bröt platsannonsen mot diskrimineringslagen.

Företaget har i ett yttrande till Diskrimineringsombudsmannen uppgett att de eftersökte en kille till det aktuella uppdraget som löpte över några månaders tid och bestod i att servera bröd från en ”minifoodtruck”.

Orsaken till att de specifikt sökte en kille var att 85 procent av de sökande under rekryteringsperioden varit tjejer. Med hjälp av platsannonsen ville de väcka fler killars intresse för att kunna presentera personal av bägge könen för kunden. 

I annonsen efterfrågas en ”ansvarsfull och trevlig kille” som inte är rädd för tunga lyft. Just passagen om tunga lyft är något som privatpersoner reagerat på i sina anmälningar till Diskrimineringsombudsmannen.  

Enligt DO:s bedömning var syftet med annonsen att avskräcka kvinnor från att söka jobbet. Formuleringen innebär därför ”direkt diskriminering” i strid med diskrimineringslagen. Eftersom annonsen ger intryck av att män ovillkorligen ges företräde framför kvinnor så kan den inte heller, påpekas det, rättfärdigas av undantaget för positiv särbehandling.

I sitt yttrande konstaterar företaget att formuleringen var olycklig och att de inte kommer att efterfråga ett specifikt kön igen vid rekrytering.

Läs mer: Leksaksföretag döms för diskriminering av romer