Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 04:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/dnipsos-tre-av-fyra-stockholmare-vill-inte-bygga-i-gronomraden/

STHLM

DN/Ipsos: Tre av fyra stockholmare vill inte bygga i grönområden

Bild 1 av 3 En stig i Årstaskogen.
Foto: Wikimedia commons
Bild 2 av 3 Stadsbyggnadskonsult Alexander Ståhle.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 3 av 3 Är det så att det finns problem med Trafikverkets upphandling som gjordes under allianstidens vid makten så är det rimligt att de ersätter SL för detta. Resenärer ska inte behöva betala för att andra aktörer inte skött sig.  – Otis behöver ersätta landstinget för problemen. Så enkelt är det. Visar det sig att Trafikverkets upphandling - som gjordes för flera år sedan under den sittande alliansregeringen – har brister som leder till merkostnader för SL, så tycker jag det är rimligt att de bör ersätta SL för detta, säger oppositionslandstingsrådet Talla Akurdi (S). En aktionsgrupp i Bromma som vill rädda skogen.
Foto: Jessica Ritzén

Tre av fyra stockholmare vill inte bygga bostäder i grönområden. Det visar en undersökning som DN/Ipsos gjort.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.