Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

DO väljer Solna i stället för Rinkeby

Regeringen stoppade planerna om Rinkeby. Nu flyttar i stället Diskrimineringsombudsmannen till Solna om ett år.

Det väckte stor uppståndelse när regeringen i vintras stoppade DO:s planerade flytt till Stockholmsförorten Rinkeby. Enligt kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) var lokalerna i Rinkeby för dyra.

– Budskapet till Rinkebyborna är tydligt: här kan vi inte ha statliga myndigheter. Nu kan DO hamna i Danderyd eller Solna, sade förre integrationsministern Erik Ullenhag (FP) till DN då.

Och så blir det – den 1 november 2016 flyttar DO från innerstaden till Råsundavägen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.