Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 16:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/domd-for-medhjalp-till-mord-i-ostberga-frislappt/

STHLM

Dömd för medhjälp till mord i Östberga frisläppt

Bilen där det 20-åriga offret satt i genomborrades av ett flertal skott. Totalt hittades 21 tomhylsor i garaget. Foto: Polisen

Den 35-åring som dömdes för medhjälp till mord i Östberga är frisläppt i väntan på en hovrättsdom. Åklagarsidan vill ha honom fälld för mordet i ett garage sommaren 2017. Mannens försvarare yrkar på ett friande.

John Falkirk
Rätta artikel

Mordet ägde rum i augusti 2017. Ett stort antal skott avfyrades i ett garage i förorten i södra Stockholm. Den av tingsrätten dömde mannens DNA påträffades i en bil som användes vid mordet. Södertörns tingsrätt dömde i december förra året mannen till tolv års fängelse för medhjälp till mordet eftersom vapnet inte kunde hittas.

”Bevisningen i målet binder inte 35-åringen direkt till gärningen. Inga vittnen har heller pekat ut honom”, skrev tingsrätten i sin dom.

Åklagaren överklagade och ville ha mannen fälld för mord och tre mordförsök.

Men mannen försattes på fri fot av Svea hovrätt på fredagseftermiddagen, vilket tyder på att det blir en friande dom, som mannens advokat Slobodan Jovicic yrkade på i sin överklagan.

– Det verkar som att de går på den misstänktes sida. Men jag kan inte säga någonting förrän jag har sett domen, säger Daniel Insulander, åklagare vid Södertörns tingsrätt.