Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Drivande bakom gruppvåldtäkt försvunnen

Den person som ansågs drivande bakom gruppvåldtäkten vid utsiktsplatsen Fåfängan på Södermalm i Stockholm har rymt, rapporterar Aftonbladet

Pojken var en av tre som i november förra året dömdes för att ha våldtagit en 23-årig kvinna tidigare samma höst.

Både tingsrätten och hovrätten slog fast att han skulle dömas för grov våldtäkt, och att straffvärdet för det brott han begått motsvarade fyra och ett halvt års fängelse – om han varit vuxen. Men pojken kommer från ett land i Nordafrika och levde som gatubarn i Stockholm – hans identitet gick inte att fastställa. Själv uppgav han att han var född 1999 och därmed 16 år vid tiden när gärningen begicks. Straffet stannade vid nio månaders sluten ungdomsvård. 

I december förra året avvek pojken från det lvu-hem i Småland där han vistades i väntan på att hans dom skulle vinna laga kraft, skriver Aftonbladet. Sedan dess har han, enligt tidningen, varit på rymmen – utan att hans offer informerats. 

Det var den 9 september förra året som minst tre personer våldtog den 23-åriga kvinnan vid utsiktsplatsen Fåfängan på Södermalm. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.