Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 04:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/dubbelt-sa-manga-intensivvardsplatser-i-sommar/

STHLM

Dubbelt så många intensivvårdsplatser i sommar

De nya icke driftsatta operationssalarna på Karolinska Huddinge har gjorts om till tillfälliga intensivvårdsplatser.
De nya icke driftsatta operationssalarna på Karolinska Huddinge har gjorts om till tillfälliga intensivvårdsplatser. Foto: Janerik Henriksson/TT

Sjukvården i Stockholms län ska ha 200 fler öppna vårdplatser under pandemisommaren 2020 än förra året. Inom intensivvården ska antalet bemannade platser vara dubbelt så många som i fjol somras.

– Vi fortsätter arbeta i ett förhöjt beredskapsläge hela sommaren. Både de covid-sjuka och andra med akuta sjukdomar och behov ska få vård och därför har vi planerat och beslutat om åtgärder men vi måste också vara beredda att tänka om för nya behov kan uppstå plötsligt, säger Johan Bratt, chefläkare för Region Stockholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.