Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Dyrbar badrumsmiss på Nya Karolinska

Nya Karolinska.
Nya Karolinska. Other: Jonas Ekströmer/TT

Problemen med Nya Karolinska sjukhuset i Solna tycks aldrig ta slut. Nu konstateras att badrummen till 165 patientrum är felbyggda, skriver Svenska Dagbladet.

Att åtgärda felen kommer att kosta 100.000 kronor per rum, enligt en besiktningsman vid ett byggkonsultföretag.

När någon duschar bildas pölar på golvet i stället för att det rinner ner i golvbrunnen. Det beror på att lutningen på golvet är fel.

Stockholms läns landsting väntar nu på en rapport av byggbolaget Skanska, som ligger bakom Nya Karolinska, innan man beslutar hur man ska vidare med frågan.

– Det är Skanskas ansvar, och den 15 december ska de vara klara med en utredning om vad som hänt och vad som ska göras, säger landstingets ekonomidirektör Henrik Gaunitz till tidningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.