Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 18:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/efter-kritiken-nu-ska-nobelhuset-ritas-om/

STHLM

Efter kritiken – nu ska Nobelhuset ritas om

Ska bli mindre. Foto: Chipperfield Architects

Nobelhuset på Blasieholmen kommer troligenatt bantas så att det gyllene husets volym inte upprör så många. Arkitekterna ritar över sommaren på ett mindre hus där det som inte behövs för verksamheten kring Nobelprisen krymps. Ett knep är att förmå Stockholms stad att gå med på att det stora garaget utgår.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in