Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-25 07:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/efter-tio-ars-vantan-nu-borjar-livet/

STHLM

Efter tio års väntan – nu börjar livet

Bild 1 av 4 Nu kan livet börja för Amira, 6 (till vänster). Liksom sin storebror Zakarias, 8, till höger, är hon född och uppvuxen i Sverige. Föräldrarnas kamp för att ge sina barn en framtid här har varit lång och svår.
Bild 2 av 4 Äntligen på väg mot ett normalt liv. Efter tio år i Sverige, var av tre som gömda kommer fembarnsfamiljen från Algeriet få stanna i Sverige. ”Utan all hjälp från fantastiska människor hade vi aldrig klarat det”, säger mamma Amina.
Bild 3 av 4 ”När jag såg bilden i tidningen på barnens ögon genom brevinkastet kände jag att jag vill göra någonting”, säger Jenny Ljungberg, som gav familjen ett boende.
Bild 4 av 4 Malin Hedblom har stöttat familjen genom den byråkratiska processen. ”Man kan inte göra allt för sina medmänniskor, men alla kan göra något”, säger hon.

För drygt tre år sedan gick Amina, hennes man och deras barn under jorden. De valde ett svårt och nedbrytande liv som papperslösa i  Sverige framför att resa tillbaka till Algeriet, ett land som fyra av deras fem barn inte har någon relation till. Nu är deras exil i de papperslösas ingenmansland över.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in