Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/elkabel-rasade-ned-pa-sparvagn-vid-dramaten/

STHLM

Elkabel rasade ned på spårvagn vid Dramaten

En elkabel rasade ned på en spårvagn i närheten av Dramaten vid lunchtid på fredagen. Eftersom det är starkström i kabeln fick passagerarna inte lämna vagnen innan det att strömmen var bruten.

– De fick sitta kvar i vagnen i 25 minuter av säkerhetsskäl, säger Jesper Pettersson, pressekreterare på trafikförvaltningen.

DN Text

Det var en lastbil som rev ned kabeln som landade tvärs över en spårvagn längs linje 7. Polisen larmades om händelsen klockan 12.21. På sin hemsida skriver polisen att de i nuläget inte har några uppgifter om skadade.

Enligt Jesper Pettersson är de materiella skadorna på kontaktanläggningen omfattande och det råder nu betydande störningar i trafiken kring Norrmalmstorg, Nybroplan och Strandvägen.

Någon prognos för när störningarna kan vara avhjälpta kan Jesper Pettersson inte ge. Han säger emellertid att spårvagnslinje 7 kommer att vara avstängd under resten av dagen. Spårtrafiken kommer att ersättas med bussar.

Ämnen i artikeln

Norrmalm
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt