Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Elkabel rasade ned på spårvagn vid Dramaten

En elkabel rasade ned på en spårvagn i närheten av Dramaten vid lunchtid på fredagen. Eftersom det är starkström i kabeln fick passagerarna inte lämna vagnen innan det att strömmen var bruten. 

– De fick sitta kvar i vagnen i 25 minuter av säkerhetsskäl, säger Jesper Pettersson, pressekreterare på trafikförvaltningen.

Det var en lastbil som rev ned kabeln som landade tvärs över en spårvagn längs linje 7. Polisen larmades om händelsen klockan 12.21. På sin hemsida skriver polisen att de i nuläget inte har några uppgifter om skadade.

Enligt Jesper Pettersson är de materiella skadorna på kontaktanläggningen omfattande och det råder nu betydande störningar i trafiken kring Norrmalmstorg, Nybroplan och Strandvägen.

Någon prognos för när störningarna kan vara avhjälpta kan Jesper Pettersson inte ge. Han säger emellertid att spårvagnslinje 7 kommer att vara avstängd under resten av dagen. Spårtrafiken kommer att ersättas med bussar.

 

 

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.