Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

En anhållen misstänkt för mord i Upplands Väsby

En person sitter anhållen misstänkt för på mord på en 29-årig kvinna som för en månad sedan hittades i ett skogsparti i Upplands Väsby. Ytterligare en person är misstänkt för skyddande av brottsling.

Kvinnan, en tvåbarnsmor från Kallhäll, rapporterades försvunnen i november. Den senaste iakttagelsen av henne var från Upplands Väsby.

Kroppen hittades i början av februari i ett skogsparti mellan E4 och Löwenströmska sjukhuset, ett område som också hade sökts igenom av organisationen Missing People.

När kvarlevorna av en kropp hittades i början av februari var polisen mycket förtegen om omständigheterna. Fem dagar senare var kroppen identifierad och polisen bekräftade att det var den försvunna kvinnan som hittats.

I söndags greps två personer som sedan tidigare var anhållna i sin frånvaro:

– En är misstänkt för mord och en för skyddande av brottsling, säger polisens presstalesman Lars Byström, som inte vill säga mer om de anhållnas ålder eller kön.

Enligt tidningen Expressen som hänvisar till anonyma källor var kvinnans kropp ingjuten i ett betongblock. Men den uppgiften vill inte polisen bekräfta.

– Vi kommenterar inte under vilka omständigheter kroppen hittades, säger Lars Byström till DN.

Enligt Expressen är de båda en 33-årig man och en 30-årig kvinna som under flera veckor hade hand om en buss som stod parkerad i det område där kvinnan senare hittades.

En förundersökning om grov kvinnofridskränkning hade inletts strax innan kvinnan försvann, efter en anmälan om hot och misshandel som kvinnan gjort.

Eftersom de två greps i söndags måste åklagaren senast nunder onsdagen antingen begära dem häktade eller släppa dem.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.