Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 09:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/en-begard-haktad-efter-skjutning-i-huddinge/

STHLM

En begärd häktad efter skjutning i Huddinge

En person begärs häktad efter skjutningen i Huddinge centrum i onsdags.

– Den person som begärs häktad kunde gripas eftersom många personer ställde upp och vittnade om händelse, säger kammaråklagare Tobias Kudrén.

Åklagare vid Södertörns åklagarkammare lämnade på fredagen in en häktningsframställan mot en person misstänkt för bland annat försök till mord och framkallande av fara för annan i samband med skottlossningen i Huddinge centrum tidigare i veckan.

Ingen skottskadades vid tillfället. Men när en lokal där ett tiotal personer befann sig träffades av ett skott så fick två personer splitterskador.

– Den person som begärs häktad kunde gripas eftersom många personer ställde upp och vittnade om händelsen. Utan dessa vittnesmål från allmänheten hade detta brott varit mycket svårt att utreda, nu är det istället ett bra bevisläge, säger kammaråklagare Tobias Kudrén i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln

Huddinge
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt