Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-28 18:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/en-begard-haktad-efter-skjutning-i-huddinge/

STHLM

En begärd häktad efter skjutning i Huddinge

En person begärs häktad efter skjutningen i Huddinge centrum i onsdags.

– Den person som begärs häktad kunde gripas eftersom många personer ställde upp och vittnade om händelse, säger kammaråklagare Tobias Kudrén.

Åklagare vid Södertörns åklagarkammare lämnade på fredagen in en häktningsframställan mot en person misstänkt för bland annat försök till mord och framkallande av fara för annan i samband med skottlossningen i Huddinge centrum tidigare i veckan.

Ingen skottskadades vid tillfället. Men när en lokal där ett tiotal personer befann sig träffades av ett skott så fick två personer splitterskador.

– Den person som begärs häktad kunde gripas eftersom många personer ställde upp och vittnade om händelsen. Utan dessa vittnesmål från allmänheten hade detta brott varit mycket svårt att utreda, nu är det istället ett bra bevisläge, säger kammaråklagare Tobias Kudrén i ett pressmeddelande.