Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

En gripen efter upplopp i Hässelby

En man i 20-årsåldern greps på måndagskvällen av polis i samband med ett våldsamt upplopp i Hässelby gård i västra Stockholm. Han är tidigare känd av polisen.

Ytterligare fyra män har identifierats utifrån SL:s övervakningsfilmer och kommer att plockas in för förhör, säger Västerortspolisens presstalesman Diana Sundin.

– Det känns som ett gäng ungdomar som inte har någonting att göra. Att det skulle vara inspirerat av upploppen i London låter väldigt långsökt.

Det var strax före klockan nio på måndagskvällen som polisen larmades ut till tunnelbanestationen Hässelby gård. Ett gäng på mellan 20 och 30 unga män hade då slagit sönder spärrvaktens kur med en brandsläckare och sedan tömt dess innehåll i kuren.

SL:s övervakningskameror filmade hela händelsen och polisen ska använda filmen för att identifiera bråkstakarna. Hur många som kommer att delges misstanke om våldsamt upplopp kan polisen för tillfället inte överblicka.

När polisen kom till platsen började ungdomarna kasta sten mot dem. Även Hässelby polisstations och Systembolagets fönsterrutor krossades med stenar. Ungdomarna kastade också sten på ett antal bilar som fick bucklor och krossade fönsterrutor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.