Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-22 17:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/en-gripen-for-misstankt-mordforsok-i-flemingsberg/

STHLM

Två gripna för misstänkt mordförsök i Flemingsberg

Bild 1 av 2 En person med skador i överkroppen har förts till sjukhus,
Foto: Janerik Henriksson/TT
Bild 2 av 2 Den man som greps först greps av studenter på polishögskolan som ligger i närheten av brottsplatsen. Ytterligare en man greps något senare.
Foto: Janerik Henriksson/TT

En man ska ha jagat flera personer med ett stickvapen i Flemingsberg på fredagsförmiddagen. Han greps av studenter och instruktörer på polishögskolan. En person har förts till sjukhus i ambulanshelikopter. Senare på förmiddagen greps ytterligare en person misstänkt för dådet.

John Falkirk
Rätta artikel

Polisen fick in ett larm 09.49 på fredagsmorgonen om att en man beväpnad med ett stickvapen jagade flera personer på Alfred Nobels allé i Flemingsberg. På gatan ligger Södertörns högskola som bedriver polisutbildning.

En person är gripen av polis, misstänkt för mordförsök.

På en anslutande plats påträffades en man som fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter. Han är skadad i överkroppen. Det fanns på eftermiddagen fortfarande inga uppgifter om skadeläget för mannen.

Polisen uppger att den gripne mannen ska ha skadat brottsoffret i en lägenhet eller i ett trapphus till en flerfamiljsfastighet på Alfred Nobels allé. Platsen har spärrats av.

Senare på förmiddagen meddelade polisen på sin hemsida att ytterligare en person gripits misstänkt för brottet. Den första personen greps av studenter och instruktörer på polishögskolan.

Minna Räsänen, prefekt vid polisutbildningen, säger till Ekot att det inte finns något som talar för att attacken var riktad mot polisutbildningen.

På eftermiddagen meddelade polisen att man genomfört dörrknackning i området, både på plats och via telefon med hjälp av personal från polisens kontaktcenter. När dörrknackning görs via telefon kallas det av polisen för digital dörrknackning.