Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

En häktad misstänkt för mord i Rinkeby

Other: Magnus Hallgren

En man har häktats misstänkt för att vara inblandad i mordet på en man på en pizzeria i Stockholm.

Ytterligare en man är anhållen misstänkt för samma brott.

Det var den 8 januari i år som en man i 25-årsåldern blev skjuten på en pizzeria. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

I torsdags greps en man i 25-årsåldern misstänkt för att vara delaktig i dödskjutningen. Han greps en kort stund efter att han försatts på fri fot efter en häktningsförhandling om andra brottsmisstankar.

Några dagar efter mordet greps mannen misstänkt för bland annat förberedelse till grovt rån och grovt vapenbrott, skriver Aftonbladet. Han blev därefter häktad misstänkt för de brotten. Efter en omhäktningsförhandling i torsdags släpptes han.

– Strax efteråt blev han återigen gripen, nu som misstänkt för delaktighet i det här mordet, säger åklagaren Erik Wendeby till TT.

Mannen häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Åklagaren vill inte kommentera vad motivet till mordet skulle kunna vara eller hur mannen ställer sig till misstankarna. TT har sökt den häktades advokat.

Under fredagen greps och anhölls ytterligare en man misstänkt för att vara inblandad i mordet. Senast på måndagen ska åklagaren ta ställning till om han ska begäras häktad.

Läs också: Peter Wolodarski: Orkar vi hålla flera tankar i huvudet samtidigt? 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.