Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-28 16:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/en-industrilokal-brinner-i-bredang/

STHLM

En industrilokal brann i Bredäng

På torsdagskvällen brann det i en industrilokal i Bredäng i södra Stockholm. Det var kraftig rökutveckling på platsen och en person fick föras till sjukhus med ambulans.

Larmet inkom 19.41 och under flera timmar arbetade både polis och räddningstjänst på platsen.

– Det är så pass kraftig rökutveckling så att trafiken är helt avstängd runt torget, sade Daniel Wikdahl, presstalesperson hos polisen i Stockholm.

En person är förd till sjukhus med oklara skador.

Räddningstjänsten använde sig av rökdykare på plats för att säkerställa att inga människor befann sig inne i byggnaden, uppgav polisen.

Fyra ambulanser och ett tiotal enheter från räddningstjänsten var kvar på platsen vid klockan 21, enligt SOS Alarm. En dryg timme senare meddelande räddningstjänsten att branden var släckt.

Ämnen i artikeln

Bredäng
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt