Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-31 01:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/en-man-skottskadad-i-stockholm/

STHLM

Ung man dödad i skottlossning i Stockholm – flera gripna

En ung man sköts ihjäl i norra Stockholm på tisdagskvällen. Sex personer frihetsberövades och förhördes. Därefter har fem av dessa anhållits av åklagare. 

Polisen larmades till Hjulsta i norra Stockholm vid 21-tiden på tisdagskvällen efter uppgifter om skottlossning. Där hittades en man i 18-årsåldern allvarligt skottskadad. Mannen fördes till sjukhus och en dörrknackning inleddes. 

Vid 01.20-tiden avled mannen av sina skador. Polisen hade då frihetsberövat och förhört sex personer. Fem av dessa anhölls under natten av åklagare.

Hur många skott som avlossades eller vilken typ av vapen som användes kan polisen inte gå in på. 

– Det vet jag inte och hade jag vetat det hade jag tyckt att det var en detalj i den pågående förundersökningen, säger Tove Hägg på Stockholmspolisen. 

Anhöriga är underrättade och en förundersökning om mord är inledd. Det finns i nuläget inga uppgifter om motiv. 

– Det är det vi försöker ta reda på i den pågående förundersökning men jag har inget att berätta om vad som kommit fram i det initiala utredningsarbetet, säger Tove Hägg.

Den inledande insatsen på plats är i princip är avslutad, uppger polisen. Senare på onsdagsförmiddagen hävdes avspärrningarna runt brottsplatsen.

På sin hemsida uppger polisen att man under onsdagen och torsdagen kommer att ha en utökad närvaro i Hjulsta och vissa omkringliggande områden. Man kommer då att finnas tillgänglig för att svara på frågor från personer som bor och vistas i området. 

Den som har gjort iakttagelser rörande händelsen kan delge dessa till polisen. Under onsdagen kommer också dörrknackning att genomföras.