Person anhållen i sin frånvaro efter skottlossning - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

En person anhållen i sin frånvaro efter skottlossning

Polisen söker med hund på Nybohovsbacken
Polisen söker med hund på Nybohovsbacken Foto: Alexander Mahmoud

Åklagare har beslutat att anhålla en person i sin frånvaro efter skottlossningen i Liljeholmen i går, torsdag. Personen är misstänkt för grovt vapenbrott.

Vid klockan fyra på torsdagseftermiddagen avlossades skott på Nybohovsbacken i Liljeholmen i södra Stockholm.

Flera personer ringde in till polisen, som kom dit med flera patruller. Platsen utrymdes snabbt, enligt DN:s medarbetare på plats. Enligt polisen avlossades skotten efter ett bråk. Polisen meddelar även att en person sågs springa från platsen. Det finns inga uppgifter om personskador.

En person anhölls under natten i sin frånvaro. Personen är misstänkt för grovt vapenbrott.

– Det var jouråklagare som fattade det beslutet, och jag vill kommentera ärendet mer än så. Jag kommer inte att gå in på grunderna, säger Tove Kullberg, kammaråklagare vid Söderorts åklagarkammare, som hanterar ärendet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.