Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 09:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/en-person-hittad-svart-skadad-i-sollentuna/

STHLM

Man skjuten till döds i Sollentuna centrum

En man i 20-årsåldern sköts på torsdagseftermiddagen vid busstorget i Sollentuna. Mannen skadades allvarligt och avled på torsdagskvällen.

Många personer blev vittnen till händelsen, och polisen har inlett en förundersökning om mord.

Det var strax efter klockan 14 på torsdagen som polis och SOS Alarm fick ett flertal samtal om en skadad man nära busstorget i Sollentuna centrum. 

Mannen fick vård på plats innan han fördes till sjukhus med svåra skador. Strax efter 19 på torsdagskvällen skriver polisen på sin hemsida att mannen avlidit

Enligt tidiga vittnesuppgifter syntes en gärningsman springa från platsen sedan denne avlossat flera skott mot mannen. Polisen har också kunnat säkra flera tomhylsor.

– Det finns ett stort antal vittnen som vi nu arbetar med att förhöra, säger Ola Österling på Stockholmspolisen.

Den misstänkte ska ha tagit sig mot pendeltågstationen i Sollentuna och polisen begärde under en period att inga tåg skulle lämna stationen innan perrongen har undersökts.

Under den inledande jakten stannade inga tåg i Sollentuna men vid 15.15-tiden släpptes trafiken åter på i normal omfattningen. Såväl pendeltåg som fjärrtåg, regionaltåg och Arlanda Express berördes. SL meddelar att inga bussar stannar vid Sollentuna station, efter beslut av polisen. 

Vid 17-tiden hade polisens bildanalytiker börjat samla in bilder från övervakningskameror i området och specialsökhundar hade satts in. Ingen person hade vid 19-tiden gripits.

Läs mer: Man förd till sjukhus med skottskador