Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-25 18:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/en-person-pakord-vid-naturhistoriska-i-stockholm/

STHLM

Fotgängare påkörd vid Naturhistoriska i Stockholm – avled

En man i 60-årsåldern har avlidit efter att ha blivit påkörd av ett arbetsfordon utanför Naturhistoriska riksmuseet på lördagen. En anmälan om vållande till annans död är upprättad.

Händelsen inträffade vid lunchtid strax utanför entrén till Naturhistoriska riksmuseet. Enligt initiala uppgifter blev en fotgängare påkörd av en traktor, men det har inte bekräftats av enheter på plats, sade Sara Tunklev, teamledare på SOS Alarm vid 13-tiden.

– Uppgifterna vi har är att det rör sig om ett arbetsfordon, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen.

Efter att först ha undersökts på platsen fördes den påkörde mannen till sjukhus med allvarliga skador. Vid 18-tiden meddelade polisen att han avlidit. Anhöriga är underrättade.

Mannen som körde arbetsfordonet skadades inte, men var chockad efter händelsen och omhändertagits av vården, skriver polisen på sin hemsida.

Fordonet har tagits i beslag som en del av utredningen. Brottsrubriceringen är vållande till annans död.

Fyra ambulanser, varav en helikopter, fanns tidigare på plats tillsammans med en enhet från räddningstjänsten.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt