Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-20 00:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/en-person-skjuten-soder-om-stockholm/

STHLM

En död efter skottlossning i Huddinge

Foto: Pontus Altin/TT

En man i 25-årsåldern har avlidit efter att ha skjutits i Skogås i Huddinge kommun, söder om Stockholm, sent på måndagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

TT Text

Larmet inkom till polisen strax före 22.30 på måndagskvällen. Mannen, som är i 25-årsåldern, påträffades skottskadad i centrala Skogås, inte långt i från pendeltågsstationen, enligt polisen.

Under natten avled mannen av sina skador.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Ett stort område runt brottsplatsen har spärrats av och undersöktes under natten av kriminaltekniker.

Inte förrän på tisdagsmorgonen kunde mannen identifieras. Anhöriga är underättade.

En större insats har pågått med bland annat polishelikopter och dörrknackningar. Flera bilar har också stoppats och kontrollerats runt Skogås och polisens tekniker har gjort undersökningar på platsen.

Ingen är ännu gripen för mordet.

– Om man vet någonting är det viktigt att man kontaktar polisen på 114 14. Det kommer även att finnas fler poliser på plats under dagen som patrullerar både till fots och till bil och som är tillgängliga för allmänheten, säger presstalesperson Helena Boström Thomas.

Ämnen i artikeln

Huddinge
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt