Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 13:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/en-person-skottskaddad-i-sodertalje/

STHLM

Två skadade i skottlossning i Södertälje

Två män i 20-årsåldern har skadads i en skottlossning i Södertälje. Ingen har ännu gripits för dådet.

TT Text

Flera personer i stadsdelen Bårsta larmade vid 14.30-tiden på torsdagen om att de hört smällar som uppfattades som skottlossning. När polisen kom till platsen hittades två skadade personer, som fördes till sjukhus. Polisen har inga uppgifter om skadeläget.

Dådet skedde i närheten av en matvarubutik, enligt polisen.

– Vi söker aktivt efter gärningsperson eller gärningspersoner. Vi pratar med vittnen och andra människor som sett eller hört något, sade Mats Eriksson, presstalesman vid polisen till DN vid 15-tdien.

Händelsen rubriceras som försök till mord. 

Enligt Aftonbladets reporter på plats har skott gått in i en matvarubutik, men även i en frisörsalong och i en lägenhet en bit från den avspärrade platsen.

– Vad vi förstår har det varit förlupna kulor, säger Mats Eriksson och bekräftar att det skett vid matvarubutiken, en annan inrättning och ett bostadshus. -Där ska vi genomföra en teknisk undersökning.

Detta skrivs som tre fall av framkallande av fara för annan.