Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 11:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/en-skadad-efter-att-tva-batar-kolliderat/

STHLM

En kvinna skadad efter att två båtar kolliderat

En kvinna har skadats efter att två båtar kolliderat utanför Tranholmen i Ekerö kommun.

Totalt ska tolv personer ha varit på båtarna.

– Vi har en man som misstänks för sjöfylleri, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Larmet om olyckan kom klockan 14.35 på fredagen. Två båtar hade då kolliderat mellan Tranholmen och Stjärtnäs varv i Ekerö kommun. Totalt ska tolv personer ha varit ombord på de två båtarna. 

– Det är oklart om samtliga hamnade i vattnet. Det var vuxna och barn ombord på båtarna, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

En vuxen kvinna skadades och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Skadeläget är oklart.

– Det ska inte vara någon mer som skadats, säger Anna Westberg.

– En av båtförarna är medtagen för att blåsa i ett alkoholutandningsprov och misstänks för sjöfylleri, säger Anna Westberg.

Även kustbevakningen har varit på plats. En av båtarna togs i beslag för en teknisk undersökning. Polisen skrev en anmälan om grov vårdslöshet i sjötrafik, sjöfylleri och vållande till kroppsskada. 

Ämnen i artikeln

Ekerö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt