Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 10:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/en-skadad-efter-brak-i-hagersten/

STHLM

En skadad efter bråk i Hägersten

Polisen har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott och grov misshandel efter att flera personer synts bråka utomhus i Hägersten. En person är skadad.

– Han har vissa skador som inte är allvarliga och som inte kräver sjukhusvård, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Rätta artikel

Strax efter klockan 18 på fredagskvällen fick polisen in uppgifter om att tre personer bråkade i Hägersten i södra Stockholm. Enligt polisen ska händelsen ha utspelat sig på en trottoar och flera personer befann sig i närheten. Skott ska också ha avlossats.

– Vi har fått in vittnesuppgifter om att det var bråk mellan tre personer, i samband med det finns det vittnesuppgifter om att ett skott avlossats, och att de slagits, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Under kvällen har polisen knackat dörr i området och pratat med flera vittnen. I samband med det har en målsägande kunnat identifieras. Brottsrubriceringen utvidgades också från grovt vapenbrott till att även omfatta grov misshandel och försök till grov misshandel. Målsäganden är lindrigt skadad enligt polisen. 

– Han har vissa skador som inte är allvarliga och som inte kräver sjukhusvård. Vi bedömer utredningsläget som gott, säger Ola Österling.

Ingen person var på fredagskvällen gripen. Totalt rör det sig om minst en målsägande och minst en gärningsman. Polisen har inga uppgifter om bakgrunden till händelsen i nuläget. Under kvällen fortsätter polisen med dörrknackning och kompletterande förhör.