Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

”Erbjud Apple plats på Norrmalmstorg”

Kristdemokraternas gruppledare Erik Slottner har inget emot en Applebutik i centrala Stockholm, men tycker att Kungsträdgården är helt fel plats.

– Jag tycker att man ska riva hela restaurangprovisoriet vid Hamngatan. Där ska man skapa en attraktiv entré till Kungsträdgården som lockar in människor i parken, säger Erik Slottner.

I stadsbyggnadsnämnden tänker han lägga ett förslag som är positivt för Apple och erbjuda dem en annan central plats – Norrmalmstorg.

– Norrmalmstorg är också en lite dåligt utnyttjad plats. Där skulle en Applebutik kunna bli en attraktion, säger Erik Slottner.

Läs även: ”Kritik mot Apples butik i Kungsträdgården”

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.