Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Soffan – nakentechno 1- 0

Katarina Bangata 20.53.

Det är just nu alla kurvor borde peka upp. Jag är mitt inne i nöjes-Stockholms blödande hjärta, det Söder där det öppnas klubbar oftare än trafikljusen slår om till grönt. Klockan närmar sig nio på kvällen denna fredag, jag har en god middag och ett par öl i kroppen och kvinnan som jag älskar vid min sida. Det finns inga barn att ta hand om. Staden är vårt ostron.

Så vart går vi nu? Vilka ställen har vi nyligen läst om eller hört omtalas av våra hippa vänner? Är det läge för någon klubb där venezolanska dokumentärfilmer från 60-talet projiceras på väggen? En bar där personalen har ironiska tröjor med Min häst-tryck? En vegansk restaurang som erbjuder drinkar på rotfrukter och exotisk bark?

Eller förresten: läste vi inte nyligen att ”Du behöver inte längre fly till Berlin för att dansa till techno naken”? Skulle det alltså äntligen vara dags att sluta med de där eviga Tysklandsflighterna med Niki Laudas uppköpta bolag? Visst hade väl en klubbprofil startat en naken technoklubb just här i Fredrika Bremers och First Aid Kits stad?

Två saker slog mig när jag satt på cykeln hem till soffan denna kväll. Den ena var att vi naturligtvis inte skulle gå vidare. Vi hade jobbat en vecka och ätit en god middag, nu längtade vi bara hem, till tystnaden, värmen och möjligheten att stilla slumra till flimrande tv-sken. För att sedan vakna lite surt, fundera på om det är läge att borsta tänderna och sedan snubbla bort till sängen.

Den andra var hur självklart det var för oss att fatta just det beslutet. Vi behövde inte nämna saken med ett ord, inget ”men ska vi inte ta ett glas till någonstans?” Det var bara att betala och ge sig hemåt. Stockholmsnatten tillhör andra. Vi har sedan länge överlämnat den, bugat och backat undan.

Så kan man också beskriva ett liv. Först vill man inte gå ut, sedan kommer man inte in, därefter är det en dagsländekort period av nakentechno – och så sjunker man ner i soffan för gott. Har man riktig tur får man dessutom göra det med någon som står ut med ens kropp och själ intill sig där bland mjuka och frasande kuddar.

Bäst i stan just nu: Fotbollsplanerna täcks ännu av vinter, men från någonstans börjar man kunna ana ramsor och målvrål. En bengal glimmar i kvällen. Den allsvenska premiären och det första derbyt är inom räckhåll.

Erik Helmerson är ledarskribent och går numera bara till ställen där personalen bär kyparuniform.

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.