Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-07 17:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ett-annorlunda-ar-for-stockholm-pride-paraden-blir-digital/

STHLM

Ett annorlunda år för Stockholm Pride – paraden blir digital

Årets inställda Pride-festival var ett tufft besked för Robin Söderholm.
Årets inställda Pride-festival var ett tufft besked för Robin Söderholm. Foto: Mickan Palmqvist

Nu drar Stockholm Pride igång, men i år blir det en annorlunda vecka. För första gången hålls paraden digitalt i sociala medier.

Redan på lördagen syntes de regnbågsfärgade flaggorna i Rålambshovsparken.

– Vi vill visa att vi finns även om vi inte kommer gå i Prideparaden, säger Robin Söderholm, som smygstartade firandet tillsammans med sina vänner. 

På söndagen inleds Stockholm Pride-veckan, som till följd av coronapandemin tvingats ställa om till en digital version. 

Det innebär att Prideparaden som hålls på lördagen den 1 augusti kommer att livesändas i sociala medier och på Stockholm Prides hemsida. 

Livesändningen som leds av Robert Fux och Petrina Solange startar klockan 13.00 och kommer att pågå i två timmar. Livesändningen kommer innehålla hälsningar från olika personer och organisationer, skriver arrangörerna. Den som vill medverka uppmanas att skicka in en egen videohälsning i förväg.

Redan på lördagen smygstartade Robin Söderholm firandet tillsammans med ett gäng kompisar i Rålambshovsparken.

– När prideparaden blev inställd tänkte vi att vi fick styra upp något eget, säger han.

Bild 1 av 2 Robin Söderholm, Ellinor Björses och Elin Aspfors mötte upp ett gäng vänner och firade Pride tillsammans i Rålambshovsparken.
Foto: Mickan Palmqvist
Bild 2 av 2 Förra året tågade 50.000 personer genom Stockholm i Pride-tåget.
Foto: Mickan Palmqvist

Att årets prideparad ställdes in var ett tufft besked för Robin Söderholm och hans vänner.

– Vi går i paraden varje år. För mig är det nästan höjdpunkten på hela året. Jag kommer antagligen kolla på livesändningen, men det känns lite konstigt. 

Läs mer: Årets Prideparad inställd – digital version ersätter

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt