Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 11:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ett-tjugotal-muralmalningar-pa-gang-i-nacka/

STHLM

Ett tjugotal muralmålningar på gång i Nacka

Den amerikanska muralmålaren BKFoxx målar ett porträtt på Järla sporthalls fasad. Foto: Lars Epstein

Ett uttrycksfullt porträtt i kolossalformat är just nu på väg på att ta form på Järla sporthalls fasad mot Värmdövägen i Nacka. 

Ynglingen som skrattar eller skriker och håller för öronen har tycke av popstjärna, en ung Billy Idol eller David Bowie kanske, kan jag tycka. Men det är en helt vanlig, för de flesta okänd, kille som den amerikanska muralmålaren BKFoxx har fotat och som hon nu målar av.

Den amerikanska muralmålaren BKFoxx målar ett porträtt på Järla sporthalls fasad. Foto: Lars Epstein

Muralmålningen på Järla sporthall är bara en av ett tjugotal som skapas på olika platser i Nacka dessa dagar. De ingår alla i kommunens ”Wall street festival” som pågår 1-15 september och är tänkt att återkommande äga rum en gång om året.

Den spanska muralmålaren Okudas målning på Nacka stadshus ena gavel är redan klar. Alla har ännu inte påbörjats som exempelvis Shai Dahans på muren vid Saltsjöbadens centrums parkering.

Den spanska konstnären Okuda har dekorerat stadshusets samt ena gaveln på ett garage vid Orminge centrum. Foto: Lars Epstein

Men på ett garage vid Orminge centrum målar Amara Por Dios ett dekorativt mönster och på den så kallade ”Tandläkarlängan, tegelhuset vid Värmdövägen, är Julia Rio i gång med sina sprayburkar liksom Farid Rueda som skapar vad som ser ut att bli en uggla med färggranna vingar på Nacka ishalls ena kortsida.

Läs fler texter och se fler bilder av Lars Epstein