Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Kraftig rökutveckling efter explosion i Upplands-Bro

En brand som startade med en explosion i ett industriområde pågår i Upplands-Bro norr om Stockholm. Rökutvecklingen var kraftig enligt räddningstjänsten och all tågtrafik stoppades under en tid.

Branden, som startade med en explosion i en buss eller lastbil, pågår i ett industriområde söder om järnvägen. Efter explosionen spred sig branden till ett vedlager. Det började även brinna i marken i närheten av järnvägen.

– Allting är släckt förutom markbranden som omkring 15–20 man arbetar med att bekämpa just nu, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl Storstockholms brandförsvar, till TT.

Risken för spridning bedömdes till en början som stor. För närvarande uppger dock räddningstjänsten att allt går åt rätt håll.

– Det finns inte längre någon spridningsrisk till byggnader, säger Caroline Edström, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, till DN.

All tågtrafik stoppades på grund av branden. Både pendeltågstrafik och fjärrtåg omfattades. Nu är järnvägstrafiken åter igång. Följdförseningar och inställda tåg förekommer.

Det finns inga uppgifter om skadade. Ingen uppgift finns heller om hur branden startade.

Larmet kom strax efter klockan 14 på torsdagseftermiddagen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.