Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Explosion i butik i Vällingby

En kraftig brand bröt ut i en fastighet på Grimstagatan i Stockholmsförorten Vällingby vid tvåtiden i natt. Två män har gripits misstänkta för branden, rapporterar P4 Stockholm. Polisen har rubricerat branden som allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi fick in flera larm om en kraftig explosion strax före klockan två. Explosionen kom troligen från en tobaksbutik i botten av huset, och elden spred sig sedan upp i fastigheten, säger Nicklas Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till TT.

– Vi har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Det är ett allvarligt brott, säger Mattsson.

Några timmar senare uppgav räddningstjänsten att 23 människor evakuerats från trappuppgången i fastigheten där branden startade, och att de befinner sig i den närliggande Grimstaskolan.

Tio personer har skadats och fem är förda till sjukhus.

– Det är oklart vilka skador de har. En av dem ska ha brutit benet efter att ha hoppat, säger Nicklas Mattsson.

– Jag satt vid datorn när jag hörde smällen, det skakade i rutorna och det blev ett stort rökmoln, säger vittnet Marta Fagerström, som bor intill, till Expressen.

– Vi fick också larm om att det börjat brinna på vinden i en gavelfastighet i samma byggnad, men den fick vi snabbt bukt med, säger Christer Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningstjänst, till TT.

Enligt Eriksson var branden var vid halvfemtiden ännu inte helt under kontroll.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.