Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-07 15:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/explosion-i-flerfamiljshus-i-bredang/

STHLM

Explosion i flerfamiljshus i Bredäng

En explosion har skett i ett flerfamiljshus i Bredäng i södra Stockholm. Flera fönsterrutor krossades och nationella bombskyddet kallades till platsen som spärrats av.

Det var strax före 02-tiden under natten mot fredag som polisen fick in flera larm om en hög smäll i Bredäng.

På plats kunde man konstatera att en detonation skett och att flera fönsterrutor krossats av smällen. Nationella bombskyddet kallades till platsen som nu är avspärrad.

– Detonationen har skett i eller i anknytning till en balkong, teknikerna är på plats och undersöker vad som hänt, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen.

Ingen person ska ha kommit till skada och ingen har behövt evakueras enligt polisen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

– Nu pågår en teknisk undersökning och förhör kommer att hållas med de boende i närheten om folk har sett något, säger Per Fahlström.

Ämnen i artikeln

Bredäng
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt