Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Explosion i företagslokal i Enskede

Foto: Guto Lucena

Ett tiotal personer flydde sina lägenheter sedan en explosion skakat en fastighet i Enskede i södra Stockholm på söndagskvällen.

Det var vid 22.40-tiden på kvällen som en kraftig explosion inträffade i en företagslokal på nedre botten i ett flerfamiljshus på Enskedevägen i Enskede.

Strax efter explosionen började lokalen brinna och räddningstjänsten bekämpade elden under nästan en timma. Klockan 23.36 inleddes eftersläckning.

Vittnen säger att de har sett flera personer springa från platsen.

– Det finns inga uppgifter om att någon skulle ha skadats och det fanns ingen i lokalen när explosionen inträffade, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Ett tiotal personer som bodde i lägenheterna närmast explosionen gav sig ut på gatan:

– De spontanevakuerade, men vi har inte tvingats evakuera någon, säger Fredrik Andersson.

Huset där lokalen ligger är ett flerfamiljshus men enligt brandförsvaret har det inte förekommit någon spridning av elden.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse och tekniker kommer under natten att undersöka platsen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.