Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Explosion vid galleria var pyroteknik

Foto: Linnéa Kihlström

En explosion inträffade på tisdagskvällen i centrala Stockholm, utanför Mood-gallerian. Tidigt spekulerades om allmänfarlig sprängladdning, men det visade sig vara pyroteknik.

Vittnen på plats berättade för DN att polisen spärrade av gatorna i närheten av gallerian.

– Det är fullt med polisbilar och det är avspärrat, det har tydligen hörts en explosion. Jag kom ut från NK och fick inte gå ner mot Mäster Samuelsgatan, det är helt avspärrat, sade en person på plats till DN.

Larmet om explosionen kom in klockan 18:28.

– Det hördes en kraftig smäll och man har sett ett ljussken. Det var flera personer som ringde in. Vi har konstaterat att ingen är skadad, vi har avspärrat mellan Mäster Samuelsgatan 17 fram till Norrlandsgatan för att göra en teknisk undersökning, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

Polisen misstänkte enligt Olsson inget brott, men inledde en förundersökning avseende allmänfarlig ödeläggelse.

– Någonting har smällt intill fasaden. En bil som passerade fick skadad ruta och det blev även skador på fasaden, säger Toni Frank, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, till TT.

Vid 22-tiden var polisens tekniska undersökning genomförd. Det finns ingen misstänkt och en eventuell brottsrubricering kommer att vara lägre.

– Det kan ha varit en kraftigare smällare. Man har inte hittat något som styrker något annat, säger Sven-Erik Olsson till TT.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.