Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 22:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/explosion-vid-villa-i-upplands-bro-ingen-skadad/

STHLM

Explosion vid villa i Upplands-Bro – ingen skadad

Polisen på plats vid detonationsplatsen i Upplands Bro.
Polisen på plats vid detonationsplatsen i Upplands Bro. Foto: Marco Blomberg/STHLM NEWS

En explosion inträffade vid en villa i Bro, nordväst om Stockholm, sent på måndagskvällen. Ingen person uppges ha skadats.

Polisen har inlett en brottsutredning med rubricering allmänfarlig ödeläggelse. 

Polisen fick larm om händelsen klockan 23.40. Området spärrades av och platsen undersöktes av bomb- och kriminaltekniker. 

Klockan 02.50 skriver polisen på sin hemsida att brottsplatsen betraktades som säker och att avspärrningarna har minskats. 

– Jag tror att avspärrningarna är hävda nu, i och med att den tekniska undersökningen är klar, säger Jari Kalliorinne, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen vid 05.30 på tisdagen.

Polisen vill inte kommentera om någon var hemma i villan vid tiden för explosionen, eller hur omfattade skadorna på fastigheten är. 

Det finns flera vittnen till detonationen och polisen har hållit förhör med flera personer. 

– Det ska ha varit dels flera dels inringade och andra uppgiftslämnare av olika slag som vi har hört. 

Ingen misstänkt gärningsperson är ännu gripen. 

Nyhetsfotografen Marco Blomberg som befinner sig på platsen säger till DN att det inte går att se detonationsplatsen eftersom avspärrningen är så stor.

– När jag kom fram till platsen var räddningstjänst, ambulans och flera polispatruller där. De har gjort stora avspärrningar och stängt av en bilväg så att bussen inte kan köra där, säger han.

En polishelikopter hovrar över området, som består av både villor och radhus. 

Marco Blomberg har pratat med flera personer som säger att de hörde en kraftig smäll. 

– De säger att de vaknade av smällen. Flera familjer är här ute och undrar vad som har hänt.

Ämnen i artikeln

Upplands Bro
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt