Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Få cykel på köpet

Cykla till jobbet och få en cykel. Det erbjudandet får snart de kommunanställda i Botkyrka kommun.

Förslaget kommer från Miljöpartiet, som också sitter i majoriteten i kommunen. För att få en cykel krävs att den anställde förbinder sig att cykla till jobbet under minst sex månader av året. Kommunen står för service och reparation, även för dem som redan har en egen cykel. Miljöpartiet räknar med att reformen kommer att kosta 3,5 miljoner kronor om året.

Det miljöpartistiska kommunalrådet Dan Gahnström säger till Radio Stockholm att Botkyrka har högt ställda miljömål och ska vara fossilfritt år 2030. Han uppmanar privata bolag i kommunen att ta efter idén med gratis cyklar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.